Kontaktirajte nas: +385 23 204 946  |  Ponedjeljak - Petak: 07:30h - 15:30h

Upravljanje grobljem podrazumijeva dodjelu grobnih mjesta, izgradnju grobnica, obavljanje ukopa pokojnika, uređenje i održavanje groblja.


Uređenje i održavanje groblja podrazumijeva poslove košnja trave, orezivanja živice i drveća, uređivanje i čišćenje pristupnih putova i staza, uklanjanje vijenaca i cvijeća (nakon određenog vremena), uklanjanje i zbrinjavanje otpada koji nastaje unutar groblja, održavanje mrtvačnica i prostora za ispraćaj pokojnika te niz drugih pomoćnih poslova. Obavljaju se poslovi ukopa i ekshumacije pokojnika.


Pored nabrojenih fizičkih poslova obavlja se i niz administrativnih poslova koji uključuju pripremanje ugovora o ustupanju grobnih mjesta na korištenje, izdavanje rješenja o korištenju grobnih mjesta, izdavanje potvrda i suglasnosti na građevinske radove te vođenje grobnog očevidnika i registra umrlih osoba.Postupak kod smrtnog slučaja


Ukoliko je smrt nastupila u stanu ili kući potrebno je nazvati službu Hitne pomoći. Nakon što liječnik utvrdi smrt, dežurni mrtvozornik izdaje dozvolu za ukop i prijevoz pokojnika. Poslije dobivenih dokumenata dolazi se u prostorije Komunalac Ražanac d.o.o. ugovoriti ukop pokojnika.


Ako smrt nastupi u bolnici, obitelj umrle osobe dolazi na odjel na kojem je preminula osoba bila prije smrti te tamo dobiva potrebnu dokumentaciju.

    Groblja na području Općine Ražanac

  • Mjesno groblje u Jovićima
  • Mjesno groblje u Krnezi
  • Mjesno groblje u Ljupču
  • Mjesno groblje u Radovinu
  • Mjesno groblje u Ražancu (Ražanac i Garići)
  • Mjesno groblje u Rtini
Postavke pristupačnosti

Čitljivi font

Poravnanje teksta

Podcrtaj poveznice

Zaustavi animacije

Veličina slova

Slovni razmak

Prored teksta

Izmjena kontrasta